Skip to content
WhatsApp Image 2021-10-08 at 11.10.24

VÄLFÄRDSTEKNIK

Digital teknik som syftar till att bibehålla eller öka trygghet, aktivitet, delaktighet eller självständighet för en person som har eller löper förhöjd risk att få en funktionsnedsättning.

  • Vad är Välfärdsteknik?
  • E-hälsa och Digital Teknik

Vad är Välfärdsteknik?

Socialstyrelsen definierar välfärdsteknik som digital teknik som syftar till att bibehålla eller öka trygghet, aktivitet, delaktighet eller självständighet för en person som har eller löper förhöjd risk att få en funktionsnedsättning.

Att alla människor ska ha tillgång till digital teknik i Sverige är målsättningen och en självklarhet tycker de flesta. Verkligheten ser dock annorlunda ut och många saknar digitala hjälpmedel.
Inom området Välfärdsteknik så kommer det fler och fler lösningar vilket är mycket positivt.

Välfärdsteknik kan vara dels teknik för trygghet, aktivitet, delaktighet eller självständighet för den enskilde, dels teknik till stöd för personalen och omsorgsgivaren. Som exempel på välfärdsteknik nämner Socialstyrelsen digitala trygghetslarm, tillsyn via kamera och sensorer för påminnelser.

E-hälsa och Digital Teknik

Välfärdsteknik är en del av e-hälsa och digital teknik ska bidra till ökad livskvalitet för äldre personer och personer med funktionsnedsättning. Yetitablet är en utmärkt lösning inom området Välfärdsteknik Vår lösning Yetitablet med YetiCare är skapad utifrån dessa kriterier och har fått benämningen aktivitetsskärm. En briljant benämning tycker vi och numer använder vi oss också utav den benämningen.

_AK_9819-Edit

Yetitablet med YetiCare

Vår främsta välfärdsprodukt är Yetitablet med YetiCare

”I vår verksamhet använder vi oss av Yetitablet dagligen. Vi har skapat grupperingar som vi sen har anpassat utefter enstaka individ samt i grupp. Varje avdelning har en egen gruppering där deras favoriter finns med. 

Många av apparna vi dagligen använder oss av är de olika YetiCare apparna som Gissa ordet samt YetiHockey. Vi besöker också platser runt om i världen samt platser där hyresgäster har bott tidigare i sitt liv. Vi spelar härlig musik som vi dansar till samt lyssnar på härliga ljud från naturen. Vi använder oss också av att kasta pil, spelar bowling. Vi tränar både vår kropp och knopp med detta fantastiska hjälpmedel.” 

Åkerhus Vård- och omsorgsboende. 13 maj 2022.

Göteborgs stad logga
Lotta ArlbrandtUndersköterska med specialistkompetens i välfärdsteknologi /Huvudhandledare Sydväst, Göteborgs Stad
“The testimonial quote... Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.”
Author NameAuthor Job Title

Vill du boka en demo?

Om du vill se mer av våra produkter kontakta oss för en privat demo, online eller på riktigt i vårt showroom. Fyll i kontaktformuläret eller skicka oss ett epost.

Yetitablet Demo

Kolla in liknande produkter

TOUCH
HOLOGRAM
HOLOGRAM

Från HYPERVSN

TOUCH
WAYO
WAYO
TOUCH
InfoPoints
InfoPoints
TOUCH
YetiMove
YetiMove